voetbalzone

Eerstvolgende werkgever van Jürgen Klopp na sabbatical mogelijk al bekend

Sam Vreeswijk06 mrt 2024, 19:46
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:33
Advertentie

Jürgen Klopp wordt mogelijk de nieuwe bondscoach van Duitsland. De Duitser vertrekt na dit seizoen als manager van Liverpool, om een sabbatical te nemen. Daarna, in aanloop naar het WK van 2026, is hij volgens Sport Bild een serieuze optie om de nieuwe bondscoach te worden van zijn vaderland.

Momenteel zwaait Julian Nagelsmann nog de scepter bij het Duitse elftal. Zijn contract loopt echter na het EK van komende zomer af, waardoor het goed mogelijk is dat de Duitse bond op zoek moet naar een opvolger.

Daarbij is Klopp dus een serieuze optie. Zelf wil de trainer komend seizoen echter geen club of land coachen, zodat hij kan genieten van een sabbatical.

Dat respecteert de Duitse voetbalbond. Mocht Nagelsmann inderdaad vertrekken, dan hoopt de Duitse bond volgens Sport Bild dat Klopp vanaf maart 2025 de nieuwe bondscoach wordt.

In dat geval moet Duitsland eerst nog op zoek naar iemand die de honneurs tijdelijk waarneemt als bondscoach, tussen het EK van komende zomer en maart 2025.

Voor die interim-functie wordt Sandro Wagner genoemd. Momenteel is de voormalig spits nog assistent-trainer bij het Duitse elftal.

Een eventueel dienstverband van Klopp als bondscoach is dus voor een groot deel afhankelijk van Nagelsmann en de prestaties van Duitsland op het EK. Het gastland zit in een poule bij Schotland, Hongarije en Zwitserland.

Bezig met laden …