Effectief Internazionale herstelt zich van zeperd en wint in Turijn

Bart Kruyt16 sep 2012, 22:40
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2012, 22:40

Internazionale heeft zich hersteld van de zeperd die het opliep voor de interlandonderbreking tegen AS Roma (1-3 verlies). De nummer zes van vorig seizoen was zondagavond dankzij een daverende knal van Diego Milito en een treffer van Antonio Cassano met 0-2 te sterk voor promovendus Torino. I Nerazzurri staan nu na drie wedstrijden met zes punten op de vijfde plaats in de Serie A.

/

De fans van Inter hoefden niet lang te wachten op de inleiding voor de zege. De rookwolken waren nauwelijks opgetrokken in Stadio Grande Torino of Milito haalde verwoestend uit voor de openingstreffer. Internazionale mocht in de beginfase de bal rondspelen en schoot tot de treffer van Milito geen enkele keer op doel. De bal viel na dertien minuten plotsklaps voor de voeten van de Argentijn, die verwoestend uithaalde voor de 0-1 en het eerste tegendoelpunt van Torino dit seizoen. Kort hierna redde de debuterende doelman Sandir Handanovic stijlvol op een wreeftrap van Angelo Ogbonna.

Inter bleef de betere ploeg en was na een klein halfuur dicht bij de tweede treffer, maar de vrije trap van Wesley Sneijder werd fraai uit de korte hoek gedoken door Jean-François Gillet. Torino viel voorzichtig aan via de flanken, maar werd niet gevaarlijk. De bezoekers leunden in het restant van de eerste helft op de verdediging en gaven de minimale voorsprong niet meer weg. De thuisploeg, die vorig seizoen als tweede eindigde in de Serie B, nam in het tweede bedrijf het initiatief over en dat loonde na bijna drie minuten al. Alessandro Sgrigna omzeilde de buitenspelval en trof de paal.

Het duel golfde hierna op en neer en Torino kreeg de beste kansen. Rolando Bianchi volleerde bijvoorbeeld na ruim een uur na een vlijmscherpe counter vol op Handanovic, terwijl rechtsbuiten Ricardo Meggiorini van dichtbij ruim naast pegelde. Cassano, die in de ploeg was gekomen voor Sneijder, gooide het duel zeven minuten voor tijd op slot door uit de draai binnen te schieten: 0-2. De ploeg van Andrea Stramaccioni ontvangt donderdag voor de eerste groepswedstrijd in de Europa League Rubin Kazan.