voetbalzone

Effenberg mag ondanks 'Penis-Affäre' tijdens trainingkamp aanblijven

Matthijs van Laar25 jan 2016, 16:39
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2016, 16:39
Advertentie

Stefan Effenberg mag ondanks de in Duitsland breed uitgemeten ‘Penis-Affäre’ aanblijven als coach van SC Paderborn 07. Daarover was twijfel ontstaan, omdat de oud-international zijn spelersgroep mogelijk niet meer in de hand zou hebben. Effenberg werd half oktober aangesteld als hoofdverantwoordelijke bij Paderborn.

voetbalzone

Afgelopen week bereidde de selectie zich in het Turkse Belek voor op de tweede seizoenshelft in de 2. Bundesliga, die begin februari wordt hervat. Tijdens de afsluitende avond liet Nick Proschwitz zich echter volledig gaan. De 29-jarige aanvaller zou beschonken zijn geweest en vervolgens zijn geslachtsdeel hebben getoond aan een vrouwelijke medewerker van de reisorganisatie die de trip had geregeld.

Proschwitz is de wacht aangezegd door voorzitter Wilfried Finke, die de spits per direct uit de selectie heeft verwijderd. Ook Effenberg en manager Michael Born moesten op het matje komen, maar zij mogen blijven. Het duo wordt een gebrek aan het handhaven van de discipline verweten. Overigens is het verhaal volgens Proschwitz overtrokken: niet hijzelf, maar een teamgenoot zou zijn broek ten overstaan van de vrouw hebben uitgetrokken.

Bezig met laden …