voetbalzone

Egypte annuleert interland tegen Tanzania en oefent tegen Congo

Peter Nusselder04 aug 2010, 14:35
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2010, 14:35
Advertentie

Egypte zou op 11 augustus een oefenwedstrijden spelen tegen Tanzania, maar de zevenvoudig Afrikaans kampioen heeft dit duel geannuleerd. Volgens Egypte heeft de Tanzaniaanse voetbalbond (TFF) niet op tijd de spelerslijst ingediend. In plaats daarvan oefenen de Noord-Afrikanen op dezelfde dag tegen Congo, meldt BBC Sport.

Tanzania heeft in de gauwigheid een interland tegen Kenia geregeld, maar beschuldigt de Egyptische voetbalbond ervan 'niet overtuigende redenen' te gebruiken. "Egypte heeft ons op 29 juli schriftelijk laten weten het duel door zou gaan, maar we werden verrast toen ze weer schreven dat ze zich terugtrokken", aldus TFF-woordvoerder Floroan Kaijage.

"Ze beweren dat we de namen van de aanwezigen niet op tijd doorgegeven hebben, maar dat is geen overtuigende reden", vindt de zegsman. Tanzania had gehoopt in Egypte een perfecte tegenstander te hebben gevonden als voorbereiding op het Afrika Cup-kwalificatieduel met Algerije in september. De opponent van de Tanzanianen wordt nu Kenia.

Bezig met laden …