Egypte bijna uitgeschakeld, Kroatië en Oezbekistan in de wachtkamer

Bart Kruyt26 jun 2013, 22:06
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2013, 22:06

Egypte heeft een klein wonder nodig om de knockout-fase van het WK voor spelers onder de 20 jaar te bereiken. De Afrikanen verloren woensdagavond ook de tweede groepswedstrijd, ditmaal van Irak, en staan daardoor na twee duels onderaan in Groep E. Egypte kan nog derde worden, maar moet dan in het laatste groepsduel het sterker geachte Engeland zien te verslaan. In Groep F verzuimden Oezbekistan en Kroatië om zich te verzekeren van een plek in de volgende ronde, door uit te komen op een gelijkspel. Deze landen staan nu op vier punten uit twee wedstrijden.

Irak - Egypte 2-1
Egypte staat op de rand van uitschakeling door een 2-1 nederlaag tegen Irak, dat door dit resultaat juist koploper is geworden in Groep E. Egypte kwam in een aantrekkelijke eerste helft nog wel op voorsprong dankzij een rake kopbal van Hassan Ahmed, maar nog geen vijf minuten later maakte Ammar Abdulhussein er alweer 1-1 van. Hij stoomde op vanaf het middenveld en was trefzeker met een schot vanuit de tweede lijn. In de tweede helft daalde het niveau, maar er werd nog wel een keer gescoord: Mohanad Abdulraheem maakte tien minuten voor tijd het winnende doelpunt voor Irak, dat in de laatste groepswedstrijd tegen Chili speelt. Beide ploegen staan op vier punten; Engeland heeft er twee en Egypte nog nul.

Kroatië - Oezbekistan 1-1
Kroatië en Oezbekistan staan er na twee speelronden nog altijd uitstekend op. De twee landen wonnen hun eerste duel en de onderlinge ontmoeting eindigde in een bevredigend 1-1 gelijkspel. Na 25 minuten opende de Oezbeken de score. Jamshid Iskanderov zette met zijn vrij trap iedereen en alles achterin bij de tegenstander op het verkeerde been, waardoor Sardor Rakhmanov de bal uiteindelijk simpel voor het intikken had. Die score hield lange tijd stand, maar na 64 minuten spelende vonden de hardwerkende Kroaten alsnog de terechte gelijkmaker. Marko Livaja klopte zijn directe tegenstander en promoveerde vervolgens een afgemeten vrije trap van Ante Rebic tot treffer. Het bleek het laatste serieuze hoogtepunt van de wedstrijd. Oezbekistan blijft daarmee met vier punten koploper in Groep F, gevolgd door Kroatië, dat eveneens op vier uit twee staat.