voetbalzone

‘Eigenaar begrijpt dat het even duurt om de Champions League te winnen’

Peter Nusselder29 mei 2013, 11:33
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2013, 11:33
Advertentie

De ambities zijn groot bij AS Monaco, dat zich na de zomerstop weer meldt in de Ligue 1. De Monegasken, die zich onder leiding van eigenaar Dmitry Rybolovlev al behoorlijk hebben versterkt, willen zich direct plaatsen voor Europees voetbal. Het uiteindelijke doel is de Champions League.

/

Algemeen directeur Filips Dhondt laat evenwel weten dat Rybolovlev veeleisend, maar niet ongeduldig is. De Russische miljardair verwacht voor de komende jaargang dat Monaco een rol van betekenis gaat spelen in de Franse competitie en dat deelname aan de Champions of europa League wordt afgedwongen. “De eigenaar begrijpt dat het even zal duren om de Champions League te winnen”, vertelt Dhondt aan Het Nieuwsblad.

Monaco deed de afgelopen dagen al goede zaken op de transfermarkt en legde Radamel Falcao, Joao Moutinho, James Rodríguez en Ricardo Carvalho vast. De club wordt ook in verband gebracht met keeper Víctor Valdés van Barcelona en spits Hulk van Zenit Sint-Petersburg, maar volgens Dhondt gaat Monaco niet ‘een volledig nieuw elftal’ kopen. “Wel vier of vijf, misschien zes nieuwe spelers. Maar niet blind, hè. We doen gerichte aankopen.”

Bezig met laden …