voetbalzone

Eigenaar Shakhtar waarschuwt arbiters: 'Ik was profbokser'

Daniel Cabot Kerkdijk28 okt 2009, 16:04
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2009, 16:04
Advertentie

Rinat Akhmetov zag afgelopen weekeinde lijdzaam toe hoe de achterstand van 'zijn' Shakhtar Donetsk, dat gelijkspeelde tegen Zakarpattya (1-1), op lijstaanvoerder Dynamo Kiev opliep naar zes punten. De eigenaar van de Oekraïense topclub heeft daarom een serieus dreigement uitgesproken richting de scheidsrechters. Als de arbiters de club uit Donetsk niet eerlijk behandelen, dan schroomt hij niet om eventueel zijn bokskwaliteiten te vertonen.

Het dreigement van Akhmetov vloeit voort uit een voorval van afgelopen weekeinde in de Oekraïense competitie. Multimiljonair Igor Kolomoisky bestormde na afloop van het verlies van 'zijn' Dnipro Dnipropetrovsk tegen Dinamo Kiev (0-2) de kleedkamer van de scheidsrechter. Daar zou het volgens lokale bronnen tot een handgemeen zijn gekomen.

"Ik denk niet dat ik direct zou gaan vechten", verklaarde Akhmetov vooruitlopend op een eventuele zelfde situatie. "Maar laat ik de arbiters wel het advies meegeven dat ik een profbokser ben geweest. Dus wanneer ik hun kleedkamer betreedt, kan het verkeerd aflopen. Dus laat ze voorzichtig zijn." De winnaar van de UEFA Cup heeft tot dusver al haar duels in de groepsfase van de Europa League gewonnen.

Bezig met laden …