voetbalzone

‘Eigenlijk had ik nu in Engeland moeten voetballen, we waren er bijna uit’

Peter Nusselder11 nov 2011, 10:10
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2011, 10:10
Advertentie

Waar voor de voetballers in Nederland de winterstop nog moet aanbreken, is het seizoen voor Danny Koevermans alweer ten einde. De aanvaller verruilde PSV afgelopen zomer voor Toronto FC, maar met zijn Canadese club heeft de Nederlander de play-offs in de Major League Soccer niet gehaald.

/

Dat Koevermans in Canada terecht is gekomen is overigens voor een groot deel toeval. “Eigenlijk had ik nu in Engeland moeten voetballen”, schrijft de spits in zijn column op de website van Sport-Promotion. “We waren er afgelopen zomer nagenoeg uit met Birmingham City. De gesprekken met de club verliepen soepel en ik had er een goed gevoel bij. Maar toen manager Alex McLeish plotseling zelf opstapte kwam er een kink in de kabel.”

De transfer naar Birmingham werd afgeblazen, waarna Toronto-trainer Aron Winter zich meldde. Koevermans was niet gelijk zeker van zijn zaak. “Natuurlijk twijfel je of je zoiets moet doen. Engeland of Duitsland, dat is te overzien. Maar Canada, dan praat je over de andere kant van de wereld. Toch voelde ik al snel positieve spanning bij mezelf opkomen. Zeker toen ik me verdiepte in het land, de competitie en de mogelijkheden.”

Bezig met laden …