voetbalzone

'Eigenlijk is hij te vroeg teruggekeerd naar Eredivisie'

Daniel Cabot Kerkdijk24 okt 2015, 07:19
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2015, 07:19
Advertentie

Wim Kieft vindt Luuk de Jong een goede spits voor de Eredivisie. De aanvaller van PSV eindigde vorig seizoen als tweede op de topscorerslijst van de Eredivisie en ook in deze voetbaljaargang vindt hij makkelijk het net. Internationaal schiet De Jong echter tekort, zo zag Kieft bewezen worden in het Europese duel met VfL Wolfsburg. "Je merkte aan hem dat hij dat zelf ook zo zag en ervoer."

voetbalzone

"Eigenlijk is De Jong te vroeg naar Borussia Mönchengladbach gegaan, maar ook weer te vroeg teruggekeerd naar Nederland", zo stelt Kieft in De Telegraaf. De oud-spits vindt dat De Jong in Nederland te weinig weerstand in wedstrijden en op trainingen treft. "Veel te weinig wordt De Jong uitgedaagd om een betere spits te worden. Niet alleen voetbaltechnisch en qua niveau, maar ook wat betreft de spanning en de druk waar je mee te maken krijgt in grote competities."

In de optiek van Kieft kweekt De Jong te weinig weerstand om zich in die grote duels te laten gelden. De Europees kampioen van 1988 vindt dat Bas Dost zich juist veel verder heeft doorontwikkeld, na drie jaar knokken in de Bundesliga. "Hij biedt weerstand en lijkt in zijn spel op een roofdier, dat weet dat hij slechts één kans krijgt om het verschil te maken. Dost wordt dagelijks uitgedaagd om de beste te blijven en zo’n uitdaging mist Luuk de Jong in Nederland."

Bezig met laden …