voetbalzone

‘Eigenlijk verspeelden we het thuis al, maar hier zijn we ook weggespeeld’

Peter Nusselder22 apr 2015, 10:00
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2015, 10:00
Advertentie

Barcelona zette vorige week in Parijs een grote stap in de richting van de halve finale van de Champions League, door de eerste ontmoeting met Paris Saint-Germain met 1-3 te winnen. Dinsdag maakten de Catalanen het af, door de Frans kampioen in het Camp Nou nogmaals te kloppen (2-0).

voetbalzone

PSG-rechtsback Gregory van der Wiel kon na afloop niet anders dan zich neerleggen bij het feit dat Barça tweemaal aantoonde duidelijk de betere te zijn. “Eigenlijk hebben we het thuis al verspeeld, maar hier zijn we ook weggespeeld. Ze waren veel sterker dan wij”, liet de Oranje-international weten aan de NOS. “Het was niet best. We gingen er wel voor, maar hadden geen antwoord op hun spel. Ze creëren zo makkelijk kansen. Zonde, want we hebben natuurlijk grote ambities.”

Verdediger David Luiz sloot zich aan bij de analyse van zijn ploeggenoot. “Barcelona was in beide wedstrijden de betere ploeg”, concludeerde de Braziliaan in gesprek met ITV. “Ze hebben beide duels gecontroleerd en gaan verdiend door naar de volgende ronde. Het lukte ons niet om kansen te creëren, zoals vorige week. Toen voetbalden we ook niet goed, maar kregen we nog wel zeven of acht goede mogelijkheden.”

Bezig met laden …