voetbalzone

'Eigenlijk zijn dit soort duels FC Twente onwaardig'

Daniel Cabot Kerkdijk06 jul 2012, 08:15
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2012, 08:15
Advertentie
/

Robbert Schilder fleurde zijn officiële debuut voor FC Twente donderdag op met twee doelpunten. Tegen UE Santa Coloma (6-0) hielp de linkspoot zijn nieuwe club voor rust met twee treffers aan een 2-0 voorsprong. "De tegenstander was misschien niet echt goed, maar het is wel lekker dat dit in tegenstelling tot de duels met de amateurs ergens om gaat. Eigenlijk zijn dit soort wedstrijden Twente onwaardig."

"Daar is de club inmiddels te goed voor, maar we moeten gewoon zorgen dat we dan ook die rondes doorkomen", benadrukt Schilder op de clubsite. De veelzijdige linkspoot speelde ruim een uur op het middenveld, waarna hij de wedstrijd afsloot als linksback. "Mijn voorkeur heeft het middenveld, dat is duidelijk. Ik kan echter op beide posities goed uit te voeten. Het is fijn om met jongens te spelen die zowel de diepte in gaan als de bal in de voet willen krijgen."

"Met Wout Brama in mijn rug heb ik meer ruimte om aanvallend mee te doen. Ik heb er erg veel zin in bij deze club." Een fraaie volley van Joshuan John betekende de vierde treffer. "Die zat er lekker in. Niet nadenken, maar gewoon in een keer binnenschieten", vertelt de buitenspeler, die in elke wedstrijd in de voorbereiding nog het doel trof. "Ik moet me nu laten zien. Ik ben er nu de hele voorbereiding bij, heb de kans me in het team te spelen. Nu speel ik veel en kan ik aan de trainer laten zien wat ik kan."

Bezig met laden …