voetbalzone

Einde van een tijdperk: N’Golo Kanté verlaat Chelsea voor exorbitant contract

Wessel Antes21 jun 2023, 00:28
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2023, 00:28
Advertentie

N’Golo Kanté speelt de komende vier seizoenen voor Al-Ittihad, zo laat de Saudische landskampioen weten via de officiële kanalen. De 32-jarige middenvelder, die bij the Blues over een aflopend contract beschikte, gaat de komende vier seizoenen liefst 25 miljoen euro per jaar verdienen. Daarnaast kan Kanté middels zijn portretrecht en andere commerciële afspraken nog een aantal zeer lucratieve bonussen verdienen. De Franse controleur neemt na zeven seizoenen afscheid van zijn geliefde Chelsea, waarmee hij in 2021 de Champions League won.

In maart was Kanté nog dicht bij een nieuw contract op Stamford Bridge. De rechtspoot raakte de afgelopen jaren zeer gehecht aan Londen, waar hij graag nog meerdere jaren had willen verblijven. Een nieuwe blessure gooide echter roet in het eten: Chelsea zag niet langer heil in een contractverlenging. Op 6 juni klopte Al-Ittihad op de deur, waarna de Saudi’s Kanté snel wisten te overtuigen met het financiële plaatje. Na een geslaagde medische test heeft de 53-voudig international van Frankrijk zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract, waarmee de overgang is afgerond. Bij Al-Ittihad volgt een hereniging met Karim Benzema.

De Premier League verliest met Kanté een van de beste middenvelders van de afgelopen tien jaar. De rechtspoot was een belangrijke schakel in het historische elftal van Leicester City, dat zich in 2016 tegen alle verwachtingen in wist te kronen tot landskampioen van Engeland. Vervolgens groeide hij ook bij Chelsea, dat hem in 2016 voor ruim 35 miljoen euro had overgenomen van the Foxes, moeiteloos uit tot een sleutelspeler. Met the Blues won Kanté vrijwel alles wat er te winnen valt voor een Engelse club.

In de afgelopen twee seizoenen kampte Kanté vooral met blessureleed. In het afgelopen seizoen lag de defensieve middenvelder lange tijd uit de roulatie met een hamstringblessure. De grootverdiener kwam zodoende slechts 685 officiële speelminuten in actie, verdeeld over negen duels. Desalniettemin zullen veel Chelsea-fans Kanté nooit vergeten. In totaal kwam hij tot 269 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij goed was voor dertien doelpunten en zestien assists.

Bezig met laden …