voetbalzone

Eindhoven-coach Faber onaangenaam verrast na transferverzoek Bots

Erik van Dam19 aug 2010, 17:46
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2010, 17:46
Advertentie

Koen Bots stuurt aan op een vertrek bij FC Eindhoven. De twintigjarige linksback baalt van het feit dat coach Ernest Faber achterin de voorkeur geeft aan Rochdi Achenteh en heeft intern aangegeven dat hij de Jupiler League-club de rug wil toekeren. “Koen heeft mij onaangenaam verrast”, zegt Faber donderdag in het Eindhovens Dagblad. “Dit zagen we niet aankomen.”

Bots debuteerde vorig seizoen in het eerste elftal van FC Eindhoven. Tegen MVV maakte hij als invaller zijn eerste minuten voor de Brabanders. Daarna volgden nog optredens tegen Go Ahead Eagles, Almere City FC en opnieuw FC Den Bosch. Bots ziet echter geen toekomst meer bij de vereniging, nu Faber heeft gekozen voor Achenteh op zijn positie.

De speler wil dan ook graag aan de slag bij RKSV Nuenen aan de slag, maar omdat de overschrijvingsdatum verstreken is, heeft hij de toestemming van FC Eindhoven nodig. “We hebben drie weken geleden nog een heel helder gesprek gehad waarbij ik mijn vertrouwen voor de toekomst in hem heb uitgesproken”, legt Faber zijn verbazing uit in het medium. Ook technisch manager Hans Smulders was verrast door het besluit van Bots. “Wij moeten onze afspraken als club nakomen, dat moet hij ook. Daarom is onze eerste reactie niet mee te werken aan een overstap naar de amateurs.”

Bezig met laden …