voetbalzone

Eindhoven-spits aangeslagen door vliegramp: ‘Ken er nog bijna iedereen’

Robin Bruggeman30 nov 2016, 08:12
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2016, 08:12
Advertentie

De voetbalwereld reageerde dinsdag aangeslagen op de vliegramp waarbij een groot deel van de selectie van het Braziliaanse Chapecoense om het leven kwam. Bij FC Eindhoven-aanvaller Alemão kwam het nieuws extra hard binnen, aangezien hij twee jaar geleden bij de getroffen ploeg onder contract stond.

/

De spits is veel vrienden en bekenden verloren: “De president, de trainer, de spelers. Ik ken er nog bijna iedereen”, vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. Vooral het overlijden van doelman Danilo greep hem aan: “Daar heb ik twee jaar mee gespeeld. Aanvankelijk waren er berichten dat hij een van de overlevenden was van de crash. Maar later is hij toch aan zijn verwondingen bezweken. Ik ben er zwaar door aangeslagen.”

Chapecoense was op weg naar Colombia om daar de eerste finalewedstrijd van de Copa Sudamericana tegen Atlético Nacional te spelen toen het vliegtuig neerstortte. Van de 77 mensen die aan boord waren, overleefden 71 mensen de crash niet. Drie spelers van de club overleefden de ramp.

Bezig met laden …