voetbalzone

Eindhovens Dagblad: PSV maakt serieus werk van komst Noa Lang

Wessel Antes15 jun 2023, 16:34
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2023, 16:34
Advertentie

PSV heeft serieuze interesse in Noa Lang, zo meldt het Eindhovens Dagblad donderdag. De Eindhovenaren hopen de 23-jarige buitenspeler van het Nederlands elftal deze zomer over te nemen van Club Brugge. Lang gaf afgelopen week meermaals aan open te staan voor een terugkeer naar de Eredivisie. De linksbuiten zou momenteel zo'n twaalf miljoen euro moeten kosten. De eerste contacten tussen PSV en Lang zouden al zijn gelegd. Op korte termijn komt er duidelijkheid over de haalbaarheid van de transfer.

Sinds het vertrek van Cody Gakpo (Liverpool) en Noni Madueke (Chelsea) naar de Premier League is PSV al op zoek naar buitenspelers die het verschil kunnen maken. Earnest Stewart, technisch directeur van de Brabantse topclub, denkt dat Lang daartoe in staat is. Of de zevenvoudig international (twee doelpunten) van het Nederlands elftal ook daadwerkelijk haalbaar is voor PSV zal nog moeten blijken. In Brugge ligt de buitenspeler vast tot medio 2025. Volgens Transfermarkt is hij momenteel zo’n vijftien miljoen euro waard.

Club zou echter bereid zijn om Lang een transfer te gunnen voor zo’n 12 miljoen euro, wist journalist Rik Elfrink donderdagochtend al te melden. Zaakwaarnemer Ali Dursun wil het gerucht momenteel nog niet bevestigen, maar ontkent het ook niet. In een interview met de NOS gaf Lang woensdagavond aan deze zomer bij Club te willen vertrekken. “Het is voor mij wel de hoogste tijd om weg te gaan in België, eerlijk is eerlijk. Ook alles eromheen. Het is echt tijd om weg te gaan.” Lang stelt werkelijk alle opties open te houden. “Misschien komt er wel iets verrassends aan, jullie gaan het zien. Ja, ik sta ook open voor een terugkeer naar Nederland, dat is zeker een mogelijkheid. Of het dan een topclub moet zijn in Nederland? Ja, dat wel.”

Brugge nam Lang in juli 2021 voor zes miljoen euro over van Ajax, nadat hij eerst een periode werd gehuurd. In 125 wedstrijden voor de Belgische grootmacht was hij goed voor 38 doelpunten en 34 assists. Met Club won de vleugelspeler tweemaal de landstitel en tweemaal de Belgische Supercup. Hoewel Lang is opgegroeid als supporter van Ajax en ook zijn doorbraak als profvoetballer in Amsterdam plaatsvond, lijkt hij Club ook te willen inruilen voor PSV. In de Eredivisie speelde de aanvaller verder op huurbasis voor FC Twente. De komende weken zal moeten blijken of Lang financieel haalbaar is voor PSV, dat zich komende zomer hoopt te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League.

Bezig met laden …