voetbalzone

Eisen Sollied waren te gortig voor Racing Genk

Bart Kruyt05 dec 2009, 13:12
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2009, 13:12
Advertentie

Racing Genk stelde deze week Frank Vercauteren aan als nieuwe hoofdtrainer, maar Trond Sollied was de eerste kandidaat. Een delegatie van de Belgische club sprak langdurig met de voormalig trainer van SC Heerenveen, maar kwam er om verschillende redenen niet uit met de Noor. Volgens Genk-directeur Dirk Degraen waren de eisen van Sollied te gortig.

Daarbij ging het niet alleen om het financiële, maar ook om het sportieve plaatje. “Ik heb 500 kilometer gereden naar Zwolle om hem te zien. We hadden een onderhoud van vijf uur”, zei Degraen in Het Nieuwsblad. “Er is hem een voorstel geformuleerd, maar Trond was niet gehaast. Hij had ook andere vragen. Het was onverantwoord voor de club om daarop in te gaan.”

Sollied werd eind augustus aan de kant gezet bij Heerenveen en zit sindsdien werkloos thuis. Een Turks avontuur lonkte, maar de coach zag dit niet zitten. In de functie bij Genk, dat vorige week Hein Vanhaezebrouck op straat zette, was hij wél geïnteresseerd. Een akkoord werd er echter niet bereikt.

Bezig met laden …