voetbalzone

Eiting kan jaar na komst bij FC Volendam fraaie binnenlandse transfer maken

Noel Korteweg10 jul 2023, 23:21
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2023, 23:21
Advertentie

Carel Eiting staat bovenaan het lijstje van FC Twente om de naar Feyenoord vertrokken Ramiz Zerrouki op te volgen. Dat meldt clubwatcher Leon ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand van Tubantia. De 25-jarige middenvelder van FC Volendam heeft al ‘best wel goede’ gesprekken gevoerd met de Tukkers.

“Het liefst hebben ze Eiting, die staat bovenaan de lijst”, begint Ten Voorde in de podcast. “Je zal daar wel voor moeten betalen. FC Twente heeft best wel goede gesprekken met hem gehad, maar het is altijd even wachten totdat zo’n jongen de knoop doorhakt.” De clubwatcher gaf eind mei al aan dat een eventuele transfersom van de jeugdexponent van Ajax ‘richting de twee miljoen euro’ gaat.

Eiting heeft meerdere opties in binnen- en buitenland. “Supporters zijn altijd heel ongeduldig en vinden dat er snel wat bij moet komen, maar zo gemakkelijk is het allemaal niet”, vervolgt Ten Voorde. “Spelers zoals Eiting zijn gewild en dan moet je even in de wachtkamer. Er komt natuurlijk een moment waarop je als club zegt: ‘Wij moeten ook door, het is nu hom of kuit.’” Het is voor de Tukkers belangrijk dat het grootste deel van de selectie er eind juli al staat. FC Twente treft dan namelijk Hammarby in de tweede voorronde van de Conference League.

Eiting speelt sinds afgelopen zomer voor Volendam, dat hem destijds transfervrij overnam van Huddersfield Town. De Amsterdammer genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax, maar brak nooit door in het eerste elftal. De linkspoot kan na Manfred Ugalde (definitief overgenomen van Lommel SK), Younes Taha (PEC Zwolle), Youri Regeer en Naci Ünüvar (beiden Ajax) de vijfde zomeraanwinst worden van FC Twente. Eiting ligt nog tot volgend jaar zomer vast in Volendam, waarbij de club de optie heeft om zijn contract met een jaar te verlengen.

Bezig met laden …