voetbalzone

Eiting keert na drie dagen absentie terug op het trainingsveld van Volendam

Bart DHanis25 jul 2023, 11:31
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:02
Advertentie

Carel Eiting heeft de training bij FC Volendam hervat, zo weet De Telegraaf dinsdagmiddag te melden. Eerder meldde Eiting zich ziek voor de training van de Volendammers. De middenvelder heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar FC Twente en is teleurgesteld in de gang van zaken.

De 25-jarige Eiting beroept zich volgens het medium op een clausule in zijn contract. Volgens deze clausule kan het contract voor 400.000 euro worden ontbonden. Twente legde daarom eerder deze maand een bod ter hoogte van dat bedrag neer bij Volendam, maar die club wilde zijn sterspeler niet kwijt voor vier ton en verlengde de verbintenis van Eiting tot 2025, waardoor de afkoopclausule kwam te vervallen.

Volgens de entourage van Eiting is deze verlenging echter niet rechtsgeldig. Het Eiting-kamp stelt namelijk dat Volendam het contract pas aan het einde van komend seizoen mocht verlengen, en dus niet nu al. Volgens het Andere Oranje is de verlenging wel rechtsgeldig, omdat er helemaal geen begindatum voor het lichten van de verlengingsoptie wordt genoemd in het contract.

Na drie dagen absentie is Eiting nu dus terug op het trainingsveld van zijn werkgever. Of hij deze transferperiode nog een overstap naar Twente gaat maken, is vooralsnog onbekend. Twente speelt komende donderdag al een duel in de voorronde van de UEFA Conference League tegen het Zweedse Hammarby. De return staat een week later op het programma. Twente lijkt het in dat tweeluik te moeten doen zonder hun beoogde aanwinst.

Bezig met laden …