voetbalzone

EK 2012 in gevaar: 'Op rand van crisis'

22 apr 2008, 15:14
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2008, 15:14
Advertentie
De FIFA maakt zich druk om de organisatie van het WK 2010; de UEFA heeft zijn eigen zorgenkindje. Grigory Surkis, voorzitter van de Oekraïense voetbalbond, liet vandaag weten dat het EK van 2012 mogelijk niet in zijn land gehouden kan worden. "We staan aan de rand van een crisis'', waarschuwt Surkis.

Oekraïne zou samen met Polen het Europese eindtoernooi organiseren, maar Surkis weet nog niet zeker of dit wel haalbaar is voor zijn land. De vliegvelden in het Oost-Europese land voldoen volgens de bondsvoorzitter niet aan de eisen van de UEFA. Ook de wegen, het openbaar vervoer en hotels zijn volgens de Europese voetbalbond onder de maat.

Eerder dit jaar sprak UEFA-voorzitter Michel Platini al zijn zorgen uit over de trage voortgang van de voorbereidingen, zoals de bouw van de stadions. Surkis vreest met Platini mee. "We kunnen de organisatie van het EK kwijtraken als de bestuurders van dit land de regels en orders van de president blijven overtreden'', zei de bondsvoorzitter op een persconferentie.
Bezig met laden …