voetbalzone

EK-vedette maakt per direct einde aan imposante interlandloopbaan

Mart Oude Nijeweeme16 jul 2024, 19:55
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:49
Advertentie

Xherdan Shaqiri heeft zijn laatste interland gespeeld voor Zwitserland, zo laat hij weten via sociale media. De aanvallende middenvelder, goed voor 125 interlands, bedankt iedereen voor de steun.

Shaqiri wordt door velen gezien als toernooivoetballer pur sang. De middenvelder speelde liefst zeven toernooien met de Zwitserse ploeg en was deze zomer ook in Duitsland van de partij.

Met een schitterende goal tegen Schotland bewees Shaqiri in de tweede groepswedstrijd andermaal zijn waarde. Zijn teller stopt bij 32 doelpunten en 34 assists in het shirt van de nationale ploeg.

"Zeven toernooien, vele doelpunten, veertien jaar bij het Zwitserse seniorenteam en onvergetelijke momenten. Het is tijd om afscheid te nemen van het nationale team", laat Shaqiri weten via X.

De Zwitser, die onder contract staat bij Chicago Fire, bedankt iedereen voor de steun. "Er blijven mooie herinneringen over en daarvoor zeg ik tegen jullie allemaal: Danke, Merci, Grazie, Faleminderit!"

Shaqiri begon zijn interlandloopbaan in 2010 als achttienjarige onder Ottmar Hitzfeld. Hij was vervolgens trefzeker op de WK's van 2014, 2018 en 2022 en de EK's van 2016, 2021 en 2024. Dat lukte geen enkele andere speler.

Het WK van 2026 is een brug te ver voor de man met het geweldige linkerbeen. Het afgelopen EK, waarin hij met Zwitserland in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Engeland, bleek zijn laatste kunstje.

Bezig met laden …