voetbalzone

El Ahmadi: 'Benieuwd waar ik sta ten opzichte van die Arsenal-jongens'

Erik van Dam16 jul 2012, 13:40
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2012, 13:40
Advertentie

Karim El Ahmadi hoopt de komende jaren een blijvende indruk achter te laten op de supporters van Aston Villa en de volgers van de Premier League. De middenvelder verbond zich recent met een meerjarig contract aan de club uit Birmingham en is daar heel blij mee. Hij zegt dat hij vroeger erg opkeek naar Mustapha Hadji, zijn landgenoot die ook enkele jaren voor Villa speelde. Bovendien is hij benieuwd waar hij staat, ten opzichte van Alex Song en Mikel Arteta.

/

In de Eredivisie werd El Ahmadi door menigeen gezien als een van de beste middenvelders, maar in de Premier League zal hij zichzelf weer helemaal moeten bewijzen. “Ik denk dat de beste middenvelders hier types zoals Song van Arsenal zijn. Tegen hem heb ik gespeeld met Marokko. En Arteta vind ik ook goed. Ik ben benieuwd waar ik sta ten opzichte van die jongens. Marouane Fellaini ken ik nog van Jong Marokko.”

Landgenoot Hadji, die voor tal van clubs speelde waaronder Aston Villa (2001-2003), is voor El Ahmadi een persoonlijk voorbeeld. “Ik zie hem wel eens als hij naar Marokko komt kijken. Hij praat soms ook met ons, om ons te helpen. Toen hij nog speelde, keek ik naar wedstrijden van Aston Villa. Wat hij nu doet, weet ik niet precies. Hij geeft ons alleen af en toe advies, want iedereen in de nationale ploeg kijkt naar hem op.”

Bezig met laden …