voetbalzone

El Ahmadi is diep onder de indruk van één speler na Feyenoord - Fortuna

Mart Oude Nijeweeme13 aug 2023, 17:58
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:28
Advertentie

Thomas Beelen heeft een goede eerste indruk achtergelaten in De Kuip. De centrale verdediger van Feyenoord werd zondagmiddag plots voor de leeuwen gegooid in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-0) door een rode kaart van Bart Nieuwkoop. Beelen werd door ESPN uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd en kon ook Karim El Ahmadi bekoren.

Het spel van Beelen viel in de smaak bij El Ahmadi. "Hij werd op een gegeven moment door twee man onder druk gezet. Toen stelde hij zijn actie uit en kapte hij ze allebei uit", zag El Ahmadi. "Ik vind het knap dat je dat kan als jonge verdediger als je weet dat je met tien man staat. Dat deed mij denken aan Stefan de Vrij, die dat ook vaak in zijn spel had. Al moeten we wel voorzichtig zijn om hem meteen tot nieuwe Stefan de Vrij te benoemen. Maar hij maakt een goede indruk."

Beelen kwam binnen de lijnen doordat Gernot Trauner nog niet fit genoeg is om te spelen. "Hij is 20 jaar (22, red.) en maakt een hele rustige indruk", gaat El Ahmadi verder. "Die bal die hij voor de doellijn weggleed geeft wel aan hoe rustig hij is. Dit is zeker wel een speler die makkelijk kan spelen als Trauner of Geertruida niet kan meedoen. Ik denk niet dat hij is gehaald om er meteen te staan. Er komen nog genoeg wedstrijden voor Feyenoord, dus hij zal vast nog wel aan minuten komen."

Reactie Beelen
Zelf had Beelen liever met drie punten gestaan. Door het gelijkspel is Feyenoord met een valse start aan het nieuwe seizoen begonnen. "Ik sta hier niet met een lekker gevoel, zeker niet", liet de mandekker na afloop weten. "Uiteindelijk gaat het om het team en we hebben niet gewonnen, dus dit is een grote teleurstelling. Je wil het seizoen gewoon goed beginnen. Het is mooi dat ik er dicht tegenaan zit. Je wil je snel aanpassen en laten zien, dus dat is persoonlijk wel mooi."

Bezig met laden …