voetbalzone

El Ghazi: ‘Ik heb ook begrip voor de keuze van Ziyech’

Erik van Dam26 sep 2015, 07:20
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2015, 07:20
Advertentie
voetbalzone

Anwar El Ghazi maakte vrijdag bekend dat hij kiest voor een interlandloopbaan bij Nederland en niet bij Marokko. De aanvaller van Ajax wil graag zijn wedstrijden spelen voor Oranje en hakte recent de knoop door. Een week eerder liet Hakim Ziyech juist weten voor een carrière als international van Marokko te willen gaan. Zowel El Ghazi als Ziyech werd in Nederland geboren, maar de twee kozen dus verschillend.

En dat is prima, meent El Ghazi. In het Algemeen Dagblad zegt de aanvaller dat kiezen voor Nederland of Marokko weer even een hot topic is. “Logisch dat er veel belangstelling voor is. Ik heb ook begrip voor de keuze van Ziyech en ik respecteer hem. Maar ik vind het wel jammer”, aldus de Ajacied, die in De Telegraaf toevoegt dat hij best graag met de middenvelder van FC Twente samen had gespeeld.

“Hij moet nu zijn stempel drukken, laten zien wat hij kan. En dan komt alles goed. Ik heb geen persoonlijk contact met Hakim gehad, maar hem de laatste weken natuurlijk wel gevolgd”, zegt El Ghazi. Ziyech kan debuteren tegen Ivoorkust (9 oktober) of Guinee (12 oktober).

Bezig met laden …