voetbalzone

El Ghazi: ‘Je weet toch hoe het gaat met honden die niet hebben gegeten’

Daniel Cabot Kerkdijk04 okt 2016, 07:25
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2016, 07:25
Advertentie

Het is een rare gewaarwording voor Kenny Tete, Riechedly Bazoer, Jaïro Riedewald en Anwar El Ghazi. Eén jaar geleden maakten ze hun debuut voor het Nederlands elftal en hadden ze Jong Oranje al uit hun hoofd gezet. Oranje was de veronderstelde plek van de toekomst. Het is de laatste maanden echter allemaal anders gelopen.

/

Waar Frank de Boer bij Ajax altijd plek voor Tete, Bazoer, Riedewald en El Ghazi had, denkt opvolger Peter Bosz daar anders over. Dat heeft gevolgen voor hun interlandloopbaan: het viertal bereidt zich nu met Jong Oranje voor op de interlands tegen Turkije en Cyprus, in het kader van de kwalificatiecampagne voor het EK van 2017.

"We hadden het er hier nog met elkaar over", zegt El Ghazi dinsdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Zo van: jongens: weten jullie nog waar we een jaar geleden stonden? Ja, het echte Oranje." De aanvaller stelt dat een profvoetballer met de realiteit moet omgaan. "Maar ik ben oprecht blij dat ik hier ben en hopelijk kan ik straks twee wedstrijden met Jong Oranje spelen."

"Je weet toch hoe het gaat met honden die een tijd niet hebben gegeten? Die gaan bijten als ze worden losgelaten. Zo voel ik me nu een beetje." El Ghazi relativeert zijn situatie. "Nu moet ik bij Jong Oranje laten zien dat ik er nog ben. Dan kun je ook zomaar weer de kans krijgen bij Ajax."

Bezig met laden …