voetbalzone

El-Hadji Diouf komt niet meer uit voor Senegal

03 apr 2009, 08:05
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2009, 08:05
Advertentie
El-Hadji Diouf heeft voor de tweede maal in zijn carrière aangekondigd zich niet langer beschikbaar te stellen voor het nationale elftal van Senegal. Dat meldde de Senegalese voetbalbond (CBF) donderdagavond. Een specifieke reden heeft de wispelturige voorhoedespeler van Blackburn Rovers niet opgegeven.



In oktober 2007 kondigde Diouf reeds het einde van zijn interlandcarrière aan. Moe van organisatorische en financiële chaos liet hij een uitnodiging uit Senegal onbeantwoord, en zette hij voor onbepaalde tijd een punt achter zijn internationale loopbaan. Daarna kwam de Afrikaan echter weer terug op zijn genomen besluit.

Ondanks de lichting goede voetballers en het feit dat het West-Afrikaanse land op het WK van 2002 pas het tweede Afrikaanse land was dat de kwartfinales haalde, is de hoop op een WK-ticket al vervlogen. In de een na laatste kwalificatieronde eindigden Algerije en Gambia, op doelsaldo, hoger dan De Leeuwen van Teranga.

Diouf speelt sinds de zomer van 2002 in de Premier League. Eerst bij Liverpool en daarna volgden verblijven bij Bolton Wanderers, Sunderland en nu Blackburn Rovers. De aanvaller staat vooral bekend om zijn wispelturigheid. Zo zou hij in januari door Sunderland zijn getransfereerd, omdat hij Anton Ferdinand zou hebben bedreigd.
Bezig met laden …