voetbalzone

'El Hamdaoui ziet overgang naar Turkse Süper Lig niet zitten'

Bart Kruyt28 mei 2011, 10:00
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2011, 10:00
Advertentie

Trabzonspor maakt serieus werk van de komst van Mounir El Hamdaoui. De Turken hebben hun bod verhoogd tot 4,5 miljoen euro: het bedrag dat Ajax graag wil ontvangen voor de aanvaller. Volgens het Algemeen Dagblad is een transfer echter verre van zeker, omdat El Hamdaoui zou hebben aangegeven dat hij niet in de Turkse competitie wil spelen.

/

De 26-jarige Marokkaan kwam vorig jaar over van AZ en maakte in zijn eerste seizoen bij Ajax dertien doelpunten in 26 competitiewedstrijden, wat er mede voor zorgde dat de Amsterdammers kampioen van Nederland werden. Toch heeft hij zijn langste tijd bij de recordkampioen gehad: El Hamdaoui onderhoudt een moeizame relatie met Frank de Boer, die al aangaf dat Ajax bereid is om mee te werken aan een transfer.

In de wandelgangen werd El Hamdaoui al met de nodige clubs in verband gebracht, bijvoorbeeld enkele verenigingen uit Frankrijk, maar vooralsnog is alleen Trabzonspor concreet. De ploeg van Senol Günes greep dit seizoen net naast de landstitel in de Süper Lig, maar hoopt zich via de voorronden alsnog te plaatsen voor de Champions League. El Hamdaoui lijkt geen zin te hebben om de club daarbij te helpen.

Bezig met laden …