voetbalzone

‘El Rifle’ zet na 23 seizoenen definitief punt achter profloopbaan

Erik van Dam16 jun 2016, 20:26
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2016, 20:26
Advertentie

Walter Pandiani heeft zijn carrière op veertigjarige leeftijd definitief beëindigd. Via Twitter kondigt de spits uit Uruguay aan dat het mooi is geweest en dat hij de schoenen opbergt. Pandiani had stiekem nog graag wat langer in één elftal gespeeld met zijn zoon Nicolás, maar breit er toch een eind aan.

/

Pandiani begon in de jaren negentig in zijn geboorteplaats Montevideo bij Progreso en speelde vervolgens bij Basañez en Peñarol, alvorens hij in 2000 op 24-jarige leeftijd de oversteek maakte naar Europa. Tot 2005 stond hij onder contract bij Deportivo la Coruña, met wie hij de Copa del Rey en de Supercopa wist te winnen. In de jaren erna kwam hij uit voor veel verschillende clubs in Europa.

In 2012 opteerde Pandiani, die de bijnaam El Rifle verwierf in zijn topjaren, voor een contract bijVillarreal. Zijn toen achttienjarige zoon Nicolás speelde daar al in de opleiding. In 2013 verkasten vader en zoon samen naar Atlético Baleares op een lager niveau in Spanje en in datzelfde jaar trokken ze samen verder naar Miramar Misiones in Uruguay. Pandiani’s laatste club was Lausanne-Sport op het tweede niveau in Zwitserland.

Bezig met laden …