voetbalzone

Elftal Spanjaarden en vier Nederlanders in topselectie

Daniel Cabot Kerkdijk21 jun 2013, 22:20
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2013, 22:20
Advertentie
/

Het veldspel van Jong Spanje op het EK in Israël was een lust voor het oog en de officials van de UEFA hebben zich blijkbaar ook vermaakt met de uiteindelijke Europees kampioen. De Europese voetbalbond stelde vrijdagavond een selectie samen van de 23 beste spelers van het jeugd-EK en er werden liefst elf Spanjaarden geselecteerd.

Thiago Alcántara, die een hattrick maakte in de met 4-2 gewonnen finale tegen Italië en tevens werd verkozen tot Beste Speler van het Toernooi, is uiteraard opgenomen in de star squad en dat geldt ook voor doelman David de Gea, die tot de finale geen enkel doelpunt incasseerde. Verder zijn ook Álvaro Morata, Isco, Asier Illarramendi, Koke, Marc Bartra, Iñigo Martínez, Martín Montoya en Alberto Moreno van Spaanse komaf paraat in de selectie.

Italië levert met Francesco Bardi, Luca Caldirola, Marco Verratti en Fabio Borini vier spelers af. Laatstgenoemde ontpopte zich tot de beul van Oranje, door in de slotfase de enige treffer in de halve finale voor zijn rekening te nemen. Bruno Martins Indi, Adam Maher, Georginio Wijnaldum en Luuk de Jong vertegenwoordigen de ploeg van Cor Pot in de selectie. Örjan Nyland, Stefan Strandberg (Noorwegen), Alan Dzagoev (Rusland) en Lewis Holtby (Duitsland) completeren de 23-koppige selectie.

Bezig met laden …