voetbalzone

Elia adviseert Fer: ‘Voor de titel strijden met Feyenoord is veel leuker’

Peter Nusselder09 dec 2015, 10:30
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2015, 10:30
Advertentie

Eljero Elia keerde afgelopen zomer na een minder succesvolle periode in het buitenland terug in de Eredivisie en laat in het shirt van Feyenoord weer zien wat hij in huis heeft. De 28-jarige buitenspeler hoopt dat Leroy Fer, nu spelend voor Queens Park Rangers, zijn voorbeeld zal volgen.

voetbalzone

De voormalig Feyenoorder hoeft er volgens Elia niet bang voor te zijn dat het niveau in Nederland te laag is; de vleugelaanvaller vindt het onzin om de Eredivisie een Mickey Mouse-competitie te noemen. “Dan is het wel een enorm luxe variant. Georginio Wijnaldum, Memphis Depay, Daley Blind, noem ze maar op; ze komen volgens mij allemaal voort uit de Eredivisie”, maakt Elia duidelijk in gesprek met Voetbal International.

De 27-voudig Oranje-international raadt de QPR-middenvelder dan ook een rentree in De Kuip aan. “Ik las berichten dat Leroy Fer terug zou komen naar Feyenoord. Of ze kloppen weet ik niet, maar als ik hem zou moeten adviseren zeg ik: Gelijk doen. Leuk hoor, in het Championship een vermogen verdienen. Maar elke week voetballen en voor de titel strijden met Feyenoord is veel leuker”, geeft de dribbelaar aan.

Bezig met laden …