voetbalzone

Elia bood zichzelf aan na verzoek Kazim-Richards: 'Ze waren verbaasd'

Bart Kruyt06 aug 2015, 09:21
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2015, 09:21
Advertentie

Colin Kazim-Richards blijkt een opvallende rol te hebben gespeeld in de transfer van Eljero Elia naar Feyenoord. De aanvallers kwamen elkaar deze zomer tegen in Dubai, waar Kazim-Richards aan Elia vroeg waarom hij niet naar Rotterdam kwam. Daar had de linksbuiten zelf eigenlijk nog niet over nagedacht, maar de vraag van Kazim-Richards bleef vervolgens in zijn hoofd hangen.

voetbalzone

Elia was vorige week in Saudi-Arabië, waar hij een lucratief contract kon tekenen. De aanvaller besloot om het niet te doen. “Zoiets past gewoon niet bij me”, zegt Elia in Voetbal International. “Waarom word je profvoetballer? Omdat je gewoon in mooie stadions wil spelen voor heel veel toeschouwers. Zo dacht ik er over als klein jongetje en nu nog steeds. Toen ik terug kwam zei ik tegen mijn zaakwaarnemer Rodger Linse: ‘Ik wil bij Feyenoord spelen. Neem maar contact op'.”

Elia bood zichzelf dus aan bij Feyenoord, dat na het vertrek van Jean-Paul Boëtius nog wel een linksbuiten kon gebruiken. “Ze waren inderdaad een beetje verbaasd dat ik zelf aangaf dat ik bij Feyenoord wilde spelen”, lacht de 28-voudig international, die transfervrij kon worden overgenomen van Werder Bremen. Elia tekent donderdag een tweejarig contract in De Kuip.

Bezig met laden …