voetbalzone

Elia denkt aan vertrek uit Turkije: ‘Misschien heb ik dan ruzie met de trainer’

Demen Bulbul28 dec 2017, 23:00
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2017, 23:00
Advertentie

Eljero Elia werd vorig seizoen landskampioen met Feyenoord en maakte vervolgens een transfer naar Istanbul Basaksehir. De dertigjarige aanvaller heeft het naar zijn zin bij de huidige koploper van de Süper Lig, maar sluit niet uit dat hij het na dit seizoen alweer voor gezien houdt in Turkije.

Het contract van Elia loopt nog tweeënhalf jaar door bij Basaksehir, dat momenteel de trotse lijstaanvoerder is in Turkije. "Ik hoop nog een stap te maken. Misschien naar Amerika, dat is mijn droom. Ik zou ook met alle plezier terugkeren bij Feyenoord. Of FC Twente of misschien ADO Den Haag”, laat hij weten in gesprek met FOX Sports.

Elia begon met doelpunten in de voorronde van Champions League tegen Club Brugge en Sevilla voortvarend aan zijn avontuur bij Basaksehir, maar de laatste weken moet hij steeds vaker genoegen nemen met een reserverol. Hij was op 18 november in de topper tegen Galatasaray voor het laatst basisspeler; daarna kwam hij alleen nog in het Europa League-duel met Ludogorets Razgrad kort in actie als invaller.

In totaal maakte trainer Abdullah Avci dit seizoen twintig keer gebruik van de diensten van Elia, die op 22 augustus voor het laatst trefzeker was. Nu de flankspeler niet langer onomstreden is in Istanbul, denkt hij na over zijn sportieve toekomst. "Je weet nooit hoe het gaat in het voetbal. Misschien heb ik over twee maanden wel ruzie met de trainer en gebeurt er iets anders. Dan moet je een andere stap maken."

Bezig met laden …