voetbalzone

Elia onthult telefoontje: ‘Ze wilden me 1 miljoen cash betalen’

Erik van Dam06 aug 2015, 15:22
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2015, 15:22
Advertentie

Feyenoord presenteerde donderdag Eljero Elia aan pers en publiek als aanwinst voor de komende twee jaar. Na een teleurstellend verblijf bij Werder Bremen liet de buitenspeler zijn contract in Duitsland ontbinden en bood hij zichzelf aan bij Feyenoord. Martin van Geel had in januari al contact gehad met Elia en diens zaakwaarnemer en besloot ervoor te gaan. Een andere club wilde een akkoord nog wel dwarsbomen, zo blijkt nu.

voetbalzone

In gesprek met Metro liet Elia donderdagmiddag weten dat Bursaspor telefonisch contact zocht op woensdag. De Groene Krokodillen deden de aanvaller een interessant voorstel. “Ze wilden me 1 miljoen cash betalen, maar ik had mijn keuze al gemaakt”, aldus Elia, die de verleiding van het geld in Turkije dus weerstond. Hij zette zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis in Rotterdam-Zuid.

In de zomervakantie kwam hij Colin Kazim-Richards tegen en die vroeg Elia, waarom hij eigenlijk niet naar Feyenoord kwam. Op dat moment had de aanvaller al opties: hij kon in Duitsland blijven, naar Turkije, naar Engeland en naar de Emiraten. Hij vertelt op de clubwebsite van Feyenoord dat hij in Saudi-Arabië veel geld kon verdienen. “Ik ben daar ook geweest om te kijken. Toen ik later weer thuis was, sprak ik met mijn zaakwaarnemer. Die zei: wat wil je nu eigenlijk?”

“Ik had geen lekker gevoel bij Saudi-Arabië, want ik ben geen voetballer die voor het geld zo ver weg gaat. Toen heb ik tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat Feyenoord een goede stap zou zijn. De club heeft vervolgens heel snel gehandeld. Ik heb met Martin van Geel en met Giovanni van Bronckhorst gesproken en uiteindelijk was binnen een dag of vijf alles rond”, legt Elia uit.

Bezig met laden …