voetbalzone

‘Eljero Elia kan als ‘priority signing’ terugkeren naar Premier League’

Daniel Cabot Kerkdijk01 mei 2018, 07:26
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2018, 07:26
Advertentie

De wegen van Eljero Elia en Basaksehir scheiden mogelijk al na een seizoen, zo melden diverse kranten in Engeland. Volgens de laatste berichten is de aanvaller van 31 jaar bij Wolverhampton Wanderers in beeld als priority signing voor komend seizoen. Het team van Nuno Espirito Santo komt komend seizoen in de Premier League uit.

Wolverhampton Wanderers is achter de schermen al druk bezig met de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. De club wil de komst van Elia zo spoedig mogelijk afronden en denkt aan een bedrag van twee miljoen euro als transfersom. Het is onduidelijk of Basaksehir daar genoegen mee neemt, al betaalde de Turkse club afgelopen zomer zelf 1,2 miljoen euro aan Feyenoord.

De Premier League is geen onbekend terrein voor Elia, die de eerste zes maanden van 2015 door Werder Bremen aan het Southampton van Ronald Koeman werd uitgeleend. Een half jaar later ondertekende hij een contract met Feyenoord. Na twee seizoenen in De Kuip maakte hij vorig jaar zomer de overstap naar Turkije, waar hij voor drie seizoenen tekende. Feyenoord hield weinig over aan de transfersom: een groot deel ging naar Werder Bremen en Elia zelf.

Basaksehir is momenteel een van de kandidaten om landskampioen van Turkije te worden. De achterstand op koploper Galatasaray bedraagt slechts een punt. Elia had in 21 van de 31 competitiewedstrijden een aandeel.

Bezig met laden …