voetbalzone

Elm over revelatie: 'Hij kan verder komen dan AZ, dat staat voor mij vast'

Bart Kruyt06 sep 2013, 17:50
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2013, 17:50
Advertentie

Dirk Marcellis was vorig seizoen een zekerheidje op de rechterflank van de AZ-defensie, maar raakte geblesseerd aan zijn knie en miste bijna de volledige voorbereiding op het nieuwe seizoen. Mattias Johansson kreeg zodoende een kans en greep die met beide handen aan: de rechtsback is in de eerste weken van het nieuwe seizoen een van de betere spelers bij AZ.

/

De 21-jarige Johansson moest het vorig seizoen vooral doen met invalbeurten, maar begon dit voetbaljaar al 5 keer in de basis. Tegen Vitesse maakte hij nog een prachtig doelpunt en ook in de uitwedstrijd bij sc Heerenveen was Johansson al trefzeker. "Hij is altijd sterk, explosief en slim geweest", zegt Viktor Elm in Voetbal International over zijn landgenoot. "In de selectie van AZ is hij ook de snelste speler. Je stopt hem moeilijk af."

Volgens Elm kan Johansson ver komen in zijn loopbaan: "Vier jaar geleden speelde hij al met regelmaat in de Zweedse competitie en 2010 was zijn beste jaar. Je zag bij hem altijd een stijgende lijn. Ik vind Mattis met zijn kwaliteiten en lef een moderne vleugelverdediger. Hij kan verder komen dan AZ, dat staat voor mij vast", aldus de middenvelder.

Bezig met laden …