voetbalzone

Emanuelson beseft: 'Ik heb weinig perspectief in Oranje'

Bart Kruyt23 mei 2012, 14:15
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2012, 14:15
Advertentie

Urby Emanuelson vreest dat het nog wel even kan duren voordat hij zijn vijftiende interland voor het Nederlands elftal zal spelen. De Amsterdammer was in beeld om Erik Pieters te vervangen op de linksbackpositie, maar Bert van Marwijk liet weten dat hij in Emanuelson meer een aanvallende middenvelder ziet. En op die positie is de concurrentie in het Nederlands elftal erg groot.

/

Emanuelson rekent daarom voorlopig nergens op: "Ik richt me volledig op AC Milan, daar wil ik laten zien wat ik waard ben", zegt de 25-jarige linkspoot tegen Voetbal International. "Wat mijn positie in het Nederlands elftal betreft zijn mijn verwachtingen niet hooggespannen. Ik heb weinig perspectief in Oranje, zoals het er nu naar uit ziet."

De teleurgestelde Emanuelson gebruikt juni nu op vakantie te gaan. "Ik wil er verder geen groot drama van maken", zegt hij. "Ik ga vakantie vieren en hoop dat ze Europees kampioen worden. Ik ga ergens op een strand liggen en kijk wel wat ik kan meepikken van het toernooi. Ik blijf niet thuis om alle wedstrijden te zien."

Bezig met laden …