voetbalzone

Emanuelson: 'Leuk om speler van Milan te zijn, maar dan moet je wel spelen'

Matthijs van Laar31 jan 2013, 17:46
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2013, 17:46
Advertentie

Urby Emanuelson is blij met de nieuwe kans die hij krijgt bij Fulham. Zijn streven om het te maken bij AC Milan is weliswaar (nog) niet uitgekomen, maar de verdediger cq. middenvelder zag op tijd in dat zijn situatie in het San Siro uitzichtloos begon te worden. “Ik had een moeilijke fase in Milaan. Vanuit het niets was ik geen basisspeler meer”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

/

Het gebrek aan speeltijd ging uiteindelijk zo aan hem knagen, dat de zeventienvoudig international besloot de knoop definitief door te hakken. Het Fulham van Martin Jol, die hij nog kent uit hun gezamenlijke periode bij Ajax, bleek het meest geschikt. “Het is leuk om speler van AC Milan te zijn, maar dan moet je wel spelen”, duidt Emanuelson de belangrijkste reden om zijn toevlucht tot een andere club te zoeken.

In de anderhalf jaar die Emanuelson uitkwam voor i Rossoneri, kwam hij tot 73 optredens in de hoofdmacht. De geboren Amsterdammer keert mogelijk weer terug in Italië, aangezien Fulham nog geen optie tot koop heeft bedongen. Het ligt echter voor de hand dat hij bij goede prestaties in het shirt van the Cottagers na dit seizoen een aanbieding zal krijgen.

Bezig met laden …