voetbalzone

Emanuelson vervolgt loopbaan in Engeland

Robin Bruggeman06 sep 2016, 11:05
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2016, 11:05
Advertentie

Urby Emanuelson heeft een nieuwe club gevonden. Sheffield Wednesday, dat uitkomt in de Engelse Championship, heeft via de officiële kanalen bevestigd dat het de dertigjarige oud-Ajacied transfervrij heeft opgepikt. Emanuelson zat sinds zijn vertrek bij Hellas Verona zonder club en is blij dat hij weer aan spelen toe gaat komen.

/

“Dat zit bij Sheffield wel goed, want zij speelden vorig seizoen vijftig wedstrijden”, vertelt hij aan Voetbal International. Hij zat de afgelopen jaren vooral op de bank in de Serie A, maar dat vormde voor Sheffield geen probleem: “Ze lieten gelijk merken dat ze me graag wilden hebben. Het was niet: ‘Kom eerst maar trainen’. Ze boden me gelijk een contract aan en ook een goed contract. Ik zit gelijk qua salaris bij de bovenste groep. Ook daar spreekt vertrouwen uit en daarom is dit geen gok voor mij. Ze zeggen niet: ‘Doe maar, we pakken deze transfervrije speler want hij kost ons toch vrijwel niets’.”

Emanuelson speelde tussen 2004 en 2011 voor Ajax, voordat hij opgepikt werd door AC Milan. Hij slaagde er echter niet in uit te groeien tot een basisspeler in het San Siro en werd tussendoor ook nog uitgeleend aan Fulham. Latere perioden bij AS Roma, met een verhuurperiode bij Atalanta, en Hellas leidden eveneens niet tot veel succes. De multi-inzetbare linkspoot kon in de zomer ook bij FC Groningen tekenen, maar hij vond het nog geen tijd voor een terugkeer naar de Eredivisie.

Bezig met laden …