voetbalzone

‘Emergency striker’ belangrijk voor Liverpool: ‘Sneller dan wie dan ook’

Daniel Cabot Kerkdijk26 dec 2014, 18:50
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2014, 18:50
Advertentie

Een doelpunt van Raheem Sterling gaf vrijdagmiddag de doorslag bij het duel tussen Burnley en Liverpool: 0-1. De aanvaller maakte op Turf Moore een einde aan een reeks van twaalf Premier League-duels zonder doelpunt. Sterling is tegenwoordig emergency striker bij Liverpool en dat gaat hem goed af, zo verzekerde Brendan Rodgers na afloop.

voetbalzone

“Raheem heeft vandaag laten zien dat hij een snelle leerling is. Hij speelt nu op een positie waar hij door zijn snelheid veel grote kansen zal krijgen en zich situaties zullen voordoen als vandaag.” Sterling werd na een uur spelen door Philippe Coutinho gelanceerd, omspeelde keeper Tom Heaton en schoot raak. “Op snelheid is hij niet te kloppen; hij is sneller dan wie dan ook. Hij werkt bovendien met de staf aan het afronden, zowel met links als met rechts.”

“Hij is leergierig en het werpt zijn vruchten af, zo hebben we vandaag kunnen zien. Zijn ontwikkeling en ruimte voor verbetering hebben ons drie punten opgeleverd”, zo verzekerde Rodgers. Liverpool staat op een negende plaats, met 25 punten uit 18 duels.

Bezig met laden …