voetbalzone

Emerton denkt snel terug te kunnen keren

16 jun 2009, 16:44
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2009, 16:44
Advertentie
Brett Emerton is op de weg terug. De Australische rechtspoot in dienst van Blackburn Rovers, die in februari een zware knieblessure opliep en niet aan de operatietafel ontkwam, heeft goede hoop dat hij zich spoedig weer op het trainingsveld kan melden. “Ik kan niet wachten tot het moment dat ik weer een bal mag raken”, vertelde een vrolijke Emerton dinsdagmiddag.



De voormalig speler van Feyenoord raakte in februari in het competitieduel met Middlesbrough (0-0) ernstig geblesseerd aan zijn knie. Direct werd gevreesd voor een lange revalidatieperiode en die vrees bleek niet onjuist te zijn. Emerton kwam in de laatste maanden van het seizoen niet meer in actie.

“Dat was enorm frustrerend”, zei Emerton tegen BBC Radio Lancashire. “Ik heb nog nooit vier maanden moeten toekijken, mijn blessures duurden meestal maar twee of drie weken. Wat dat betreft mag ik niet klagen over de blessures waar ik last van heb gehad. Momenteel gaat het weer goed met mijn knie en ik hoop snel weer te kunnen trainen.

Emerton (30) werd in de zomer van 2003 overgenomen van Feyenoord en werkte zich direct op als een belangrijke speler bij Blackburn. De Australiër scoorde direct bij zijn debuut tegen Wolverhampton Wanderers en wist hierna nog twaalf keer het net te vinden. Volgend seizoen hoopt hij dit aantal te kunnen uitbreiden.
Bezig met laden …