voetbalzone

'Emerton en ik kunnen het team op sleeptouw nemen'

Bart Kruyt12 nov 2011, 16:52
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2011, 16:52
Advertentie

Pascal Bosschaart heeft er nog geen spijt van dat hij deze zomer voor het grote avontuur heeft gekozen. De verdediger annex middenvelder tekende een contract bij Sydney FC en is in de Australische A-League wekelijks één van de uitblinkers. Zaterdag werd er gewonnen van Perth Glory, waardoor Bosschaart en zijn ploeggenoten nu tweede staan in de competitie.

“Toen ik tekende bij Sydney werd met verteld dat ik er niet te veel van moest voorstellen, maar ik ben onder de indruk”, vertelt Bosschaart in Voetbal International. “Ik denk dat we met Sydney zeker wat Eredivisie-teams kunnen verslaan. Het is hier ook meer gebaseerd op strijdlust, werkkracht. We proberen alles op de voetballende manier op te lossen. Momenteel ben ik in gesprek met de club over een nieuw contract, want beide partijen zijn tevreden.”

“In het team kan ik goed opschieten met Brett Emerton (voormalig Feyenoorder, red.)”, vervolgt de 31-jarige Rotterdammer. “We zijn de jongens met de meeste ervaring waardoor we het team op sleeptouw kunnen nemen. We dragen het team een beetje. Ik kan me momenteel geen betere plek voorstellen. Ik ben een gezegd man.”

Bezig met laden …