voetbalzone

Emerton vol vertrouwen: ‘Australië kan ver komen tijdens dit WK’

Erik van Dam03 jun 2010, 18:13
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2010, 18:13
Advertentie

Brett Emerton bereidt zich momenteel samen met zijn landgenoten voor op het WK in Zuid-Afrika. De Socceroos komen te spelen in een poule met Duitsland, Servië en Ghana en Emerton heeft er alle vertrouwen in dat zijn land goed gaat presteren. “Van wat ik tijdens de trainingen gezien heb, heeft iedereen er zin in”, aldus de oud-Feyenoorder.

/

Australië plaatste zich als derde land, na gastheer Zuid-Afrika en Japan, voor de eindronde. Het land doet pas voor de tweede keer in de geschiedenis mee aan het toernooi, maar volgens Emerton is dat geen obstakel op de weg naar succes. “Veel jongens in onze ploeg waren er vier jaar geleden ook bij, en weten wat ze kunnen verwachten. Australië kan ver komen op dit WK, met een goede afwisseling tussen talent en ervaring.”

“Ook weten ze hoe hard ze moeten werken om een goed resultaat te bereiken”, aldus Emerton. “Hopelijk dragen de ‘oudere’ jongens dat over op de jonge spelers en hopelijk kunnen we door hard te werken geweldige dingen meemaken.” Volgens de middenvelder van Blackburn Rovers koestert zijn team geen specifieke verwachtingen. “We willen elkaar niet in de steek laten en zowel op als buiten het veld de juiste beslissingen nemen”, luidt het.

Bezig met laden …