voetbalzone

‘Emotioneel’ afscheid voor Kuyt: ‘Turkije is een geweldig land gebleken’

Gijs Freriks30 mei 2015, 19:01
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2015, 19:01
Advertentie

Dirk Kuyt speelde zaterdag tegen Kasimpasa (2-0) zijn laatste wedstrijd voor Fenerbahçe. De aanvaller maakte na afloop een ereronde en zei voor de camera van FBTV volop te hebben genoten in Istanbul: “Ik heb met mijn familie genoten van het Turkse leven”, sprak de oud-international.

voetbalzone

“We hebben het eten en mooie plekken leren kennen. Turkije is een fantastisch land voor ons gebleken. De mensen hebben ons hier ook altijd enorm gewaardeerd en met respect behandeld en daar zijn wij hen enorm dankbaar voor. Hoewel drie jaar misschien een relatief korte periode is, is dit toch een emotioneel moment. Het voelt voor ons namelijk als een lange en bijzondere periode en ik zal Turkije nooit vergeten”, zei Kuyt.

De zomeraanwinst van Feyenoord bedankte Ismail Kartal in het bijzonder. De trainer van De Gele Kanaries kondigde na het duel met Kasimpasa ook aan te zullen vertrekken. “Hij is heel belangrijk voor mij geweest, niet alleen als hoofdtrainer, maar ook als vriend. Ik wens hem veel succes voor in de toekomst en hoop dat hij op een dag terugkeert om met Fenerbahçe kampioen te worden.”

Bezig met laden …