voetbalzone

Emotioneel moment in Milaan: ‘Je ziet zo waarom hij een kampioen is’

Daniel Cabot Kerkdijk10 nov 2013, 07:10
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2013, 07:10
Advertentie

Internazionale boekte zaterdag voor eigen publiek een krappe zege op Livorno. Voor de fans in het Giuseppe Meazza was het hoogtepunt de rentree van Javier Zanetti. De veertigjarige Argentijn stond ruim een half jaar aan de kant vanwege een gescheurde achillespees in zijn linkerbeen. Zanetti, die al sinds 1995 voor Inter speelt, viel in de slotfase onder luid applaus in.

/

“Een emotioneel moment”, vertelde Zanetti na afloop. “Op mijn leeftijd is het niet makkelijk om zes maanden afwezig te zijn. Op de dag van mijn operatie zei ik al dat ik nog minimaal een wedstrijd voor eigen publiek wilde spelen. Meer wilde ik niet vragen. Ik wil iedereen bedanken, de supporters, de voorzitter, de medici, mijn ploeggenoten en iedereen die mij terug wilde zien op het veld.”

Inter-coach Walter Mazzarri is maar wat blij met de terugkeer van Zanetti. “De spelers van Inter moeten veel van Zanetti opsteken, hij is een kampioen. Hij heeft iets speciaals en je ziet zo waarom hij een kampioen is. Na zijn rentree zorgde hij ervoor dat iedereen kalm bleef. Daarnaast is het buitengewoon dat hij op zijn leeftijd en na een lange periode van blessuretijd zo vol vertrouwen zit.”

Bezig met laden …