voetbalzone

Emotionele Grant neemt met ingezonden brief afscheid van Portsmouth

Bart Kruyt20 mei 2010, 21:48
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2010, 21:48
Advertentie

Avram Grant heeft zijn vertrek bij Portsmouth aangekondigd. In een open brief op de website van het noodlijdende Pompey laat de Israëlische oefenmeester, die in november 2009 werd aangesteld, weten dat hij de degradant verlaat. Grant (55), die met Portsmouth de finale van de FA Cup wist te bereiken, wordt al enkele weken in verband gebracht met de vacante trainerspositie bij West Ham United.

/

“Dit was één van de moeilijkste beslissingen uit mijn gehele loopbaan”, vertelt de oefenmeester in zijn brief. “Het is een moeilijk jaar geweest voor de club, maar tegelijkertijd was het ook een hele bijzondere ervaring. Ik ben overspoeld met brieven en e-mails van fans. Vaak kreeg ik tranen in mijn ogen en geloof me, daar is veel voor nodig. Ik zal jullie en deze club nooit vergeten. Er zijn maar weinig teams in de wereld die zulke gepassioneerde en trouwe supporters hebben. Ik wens iedereen hier al het geluk en succes voor de toekomst.”

Portsmouth maakt barre tijden door. Dit seizoen werd bekend dat de club met een schuldenlast van meer van honderd miljoen pond kampt. Als gevolg daarvan kreeg de club negen punten in mindering in de Premier League en bleek degradatie onvermijdelijk. Paul Hart werd in november 2009 ontslagen wegens tegenvallende resultaten en Grant, eerder al technisch manager bij de club, keerde terug als trainer. De laatste weken werd in de Britse pers al heftig gespeculeerd over zijn toekomst: de oud-trainer van onder meer Chelsea en de nationale ploeg van Israël is een belangrijke gegadigde om trainer te worden van West Ham United, dat onlangs Gianfranco Zola ontsloeg.

Bezig met laden …