Emotionele Neymar scoort niet in afscheidsduel: 'Ooit kom ik terug'

Bart Kruyt26 mei 2013, 23:28
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2013, 23:28

Neymar heeft zijn laatste wedstrijd voor Santos achter de rug. De baltovenaar, die naar Barcelona vertrekt, kon in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Flamengo uit Rio De Janeiro echter niet uitblinken en de wedstrijd eindigde voor het oog van ruim 63.000 toeschouwers in het Estádio Mané Garrincha in een doelpuntloos gelijkspel (0-0). “Ooit kom ik terug”, zei de emotionele Neymar na afloop van de wedstrijd.

/

Neymar neemt na 225 wedstrijd en 136 doelpunten afscheid van de club uit São Paulo. Zijn laatste treffer maakte hij alweer negen duels geleden (725 minuten) en zondagavond kon hij dus ook niet het verschil maken voor Clube do Povo. De aanvaller had het zichtbaar moeilijk met zijn afscheid, want tijdens het spelen van het clublied van Santos, na het rustsignaal én na het eindsignaal, biggelden de tranen over de wangen van Neymar. De technicus mocht met zijn ploeg overigens van geluk spreken dat het bij 0-0 bleef, want de bezoekers waren vrijwel de hele wedstrijd de betere partij in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen in de Série A.

Doelman Gabriel moest een aantal keer handelend optreden en Santos liet geen enkele fatsoenlijke combinatie zien. Kort na rust scoorde Fla wel, maar de treffer van Marcelo Moreno werd vanwege buitenspel afgekeurd. Even later werd er ook nog een inzet van Elias van de lijn gehaald en doordat Carlos Eduardo in de slotminuut nog een enorme kans om zeep hielp voor Flamengo, bleef het bij een doelpuntloze remise in São Paulo. Neymar was onzichtbaar, maar dat werd hem niet verweten. Na de wedstrijd viel hem een ovationeel applaus ten deel van de supporters van Santos. Waarschijnlijk tekent hij maandag zijn vijfjarige contract bij Barcelona.

Bekijk hier de beelden van een geëmotioneerde Neymar.