Supertalent Endrick repliceert iconische doelpuntviering Messi en kopt Brazilië in minuut 90+6 naar zege op Mexico

Lars Capiau09 jun 2024, 10:50
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:55

Endrick heeft zijn status als toptalent zaterdagnacht nog maar eens bevestigd. Het zeventienjarige supertalent, dat in de zomer naar Real Madrid verkast, gumde een late tegentreffer van Mexico nog dieper in blessuretijd uit. Zodoende besloot Brazilië de oefenwedstrijd toch winnend: 2-3.

Braziliaanse bondscoach Dorival Júnior formeerde niet zijn sterkst mogelijke elftal voor de oefenwedstrijd ter voorbereiding van de Copa América. Naast Endrick begonnen ook spelers als Vinícius Júnior, Bruno Guimarães, Marquinhos, Rodrygo en Gabriel Magalhães op de bank.

Aan de kant van Mexico was er voor Feyenoord-aanvaller Santiago Gimenez uiteraard een plekje. De vaste spits deed bijna de gehele wedstrijd mee. Edson Álvarez, ex-Ajax, maakte het duel centraal achterin wel helemaal vol. De bij Ajax vertrekkende Jorge Sánchez bleef negentig minuten lang op de bank zitten.

Brazilië begon sterk aan het duel, dat gespeeld werd in Texas. Andreas Pereira opende na vijf minuten spelen al de score namens de Seleçao. Dat deed de middenvelder van Fulham op schitterende wijze.

Met een paar heerlijke nepschoten fopte hij de Mexicaanse defensie op heerlijke wijze. Het afronden was vervolgens een koud kunstje: 0-1. In het eerste bedrijf werd daarna niet meer gescoord. De tweede helft bleek een stuk enerverender.

Gabriel Martinelli verdubbelde kort na de theepauze de score. De Arsenal-aanvaller kon de bal zo inlopen na een geweldige loopactie en dito passeerbeweging van Yan Couto, die dit seizoen indruk maakt bij Girona.

Kort na de tweede Braziliaanse treffer werd het duel tijdelijk stilgelegd. De reden daarvoor waren homofobe spreekkoren vanuit het Mexicaanse publiek. De scheidsrechter van dienst onderbrak het spel onmiddellijk.

Na de onderbreking leek Mexico de 0-2 achterstand compleet uit te gummen. Eerst wist Julián Quiñones een voorzet vanaf rechts met de punt van de schoen in te tikken, waarna in minuut 90+2 Guillermo Martínez Ayala een gelijkspel uit het vuur leek te slepen voor de Mexicanen.

De reeds ingevallen Vinícius Júnior en Endrick dachten daar echter anders over. Na een fraaie passeeractie en haarscherpe voorzet wist Endrick de bal net genoeg te verlengen met de kruin: 2-3. De jongeling vierde zijn treffer door zijn shirt uit te trekken en te tonen aan de supporters, hetgeen Lionel Messi ooit op legendarische wijze deed tegen Real Madrid..