voetbalzone

'Engelaar kiest alsnog voor PSV'

20 jun 2009, 09:03
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2009, 09:03
Advertentie
Een transfer naar PSV leek uitgesloten toen Schalke-voorzitter Josef Schnusenberg maandag meldde dat Orlando Engelaar op weg naar Panathinaikos was. De middenvelder keert mogelijk toch terug in de Eredivisie, daar Engelaar de voorkeur heeft gegeven aan een overgang naar Eindhoven. Voetbal International weet dat de deal zo goed als afgerond is.



Waar het er eerder op leek dat PSV niet de financiën had om Engelaar definitief over te nemen, daar wordt nu gesproken over een betaalde transfersom van vier miljoen euro. De middenvelder zou volgende week medisch gekeurd moeten worden en zal aansluitend een contract voor drie of vier jaar gaan tekenen.

Engelaar heeft er pas een jaar in Duitsland opzitten. De international trok vorig seizoen in het kielzog van Rutten mee naar Schalke, maar het avontuur in de Bundesliga werd voor beide heren geen succes. Rutten werd al na enkele maanden ontslagen, terwijl Engelaar wordt gezien als een van de grootste miskopen van het jaar.

Felix Magath, die volgend jaar aan het roer staat bij Schalke, stelde dan ook geen prijs op de aanwezigheid van de boomlange middenvelder. Het Panathinaikos van Henk ten Cate leek de nieuwe werkgever van Engelaar te gaan worden, maar volgens Voetbal International wordt het toch PSV. De club heeft vooralsnog echter niets bevestigd.
Bezig met laden …