Engelaar schiet Schalke naar punt in Spanje

06 nov 2008, 21:52
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2008, 21:52
Schalke 04 heeft nagelaten Racing Santander zo goed als zeker uit het UEFA Cup-toernooi te kegelen. Die Königsblauen kwamen op bezoek bij de Spaanse opponent niet verder dan 1-1 en breidden hun voorsprong in Groep A daarmee niet uit.

De Spaanse doelman Toño bleek in de eerste helft een te machtige sta-in-de-weg voor de voorhoede van Fred Rutten. Een afstandsschot van Fabian Ernst en een poging van Ivan Rakitic, na voorbereidend werk van Orlando Engelaar, stuitten op de doelverdediger. Na rust fleurde het spel meer op en maakten beide ploegen er een aantrekkelijker duel van. Daarbij noteerde Engelaar met een schuiver in de hoek zijn eerste officiële doelpunt voor de ploeg uit Gelsenkirchen.

De voormalig speler van FC Twente maakte met zijn treffer de twee minuten eerder behaalde voorsprong voor Santander ongedaan. Pedro Munitis, ooit gloriërend namens Real Madrid en Deportivo la Coruña, bracht met een lange pass ploeggenoot Jonathan Pereira in balbezit. Het voormalige wonderkind van Villarreal kapte zijn directe tegenstander uit en schoot. Doelman Manuel Neuer keerde de bal, maar was vervolgens kansloos op de rebound van Mohammed Tchité.

In de resterende speeltijd tussen de twee concurrenten van FC Twente kwam er van beide kanten geen nieuwe opleving in El Sardinero. Door de puntendeling gaat Schalke 04 aan kop met vier punten uit twee duels; Santander moet genoegen nemen met één punt en zal over twee weken alles in het werk moeten stellen om de volle buit te pakken tegen Paris Saint-Germain.