voetbalzone

Engeland-debutant zal oproep lang heugen: ‘Dacht dat ik in de problemen zat’

Yanick Vos05 okt 2016, 22:36
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2016, 22:36
Advertentie

Michael Keane werd door interim-bondscoach Gareth Southgate opgeroepen voor de nationale ploeg van Engeland als vervanger van de geblesseerde Glen Johnson. Burnley-manager Sean Dyche wilde Keane dat nieuws telefonisch vertellen, maar kreeg de verdediger niet te pakken. Toen hij op zijn telefoon keek en alle gemiste oproepen zag van de trainer, dacht Keane dat hij in de problemen zat.

/

De 23-jarige verdediger was aan het trainen in de sportschool toen Dyche hem probeerde te bereiken met het heugelijke nieuws. “Ik was bezig in het zwembad in mijn gym bij mijn huis”, vertelt Keane aan FA TV. “Toen ik in de kleedkamer kwam zag ik gemiste oproepen van de coach. Ik dacht dat ik iets verkeerd had gedaan en in de problemen zat. Ik belde hem terug en toen vertelde hij mij het goede nieuws. Hij was heel blij voor me.”

De speler van Burnley had de oproep niet aan zien komen. “Het kwam als een grote verrassing. Ik had het totaal niet verwacht”, aldus Keane. “Maar ik ben heel blij dat ik erbij zit. Het is een enorme eer en een droom die uitkomt.” Engeland neemt het zaterdag op tegen Malta. Drie dagen later wacht het WK-kwalificatieduel met Slovenië.

Bezig met laden …