voetbalzone

‘Engeland heeft maar elf helden en daar hoort mijn naam niet tussen’

Erik van Dam14 nov 2012, 07:20
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2012, 07:20
Advertentie

Steven Gerrard speelt woensdagavond tegen Zweden zijn honderdste interland voor Engeland, een forse mijlpaal. De ervaren middenvelder ziet zichzelf echter niet als een icoon voor het Engels voetbal, zegt hij. Met hem erbij won het nationale team nooit een belangrijke prijs en daar gaat het uiteindelijk om, vindt Gerrard. De enige helden die Engeland kent zijn die van 1966, vindt hij.

/

In dat jaar wonnen the Three Lions het WK en het team van toen is bij alle voetbalminnende Engelsen bekend. Gerrard geeft zijn interlandcarrière een 6 of 7 op een schaal van 10, geeft hij aan. “In de voetballerij wordt de status van held en legende veel te makkelijk gegeven, vind ik. Wat betreft spelen voor Engeland zijn er voor mij elf helden, de rest heeft het niet gebracht, ik ook niet.”

“Wat ik mezelf geef? Een 6 of een 7. Ik heb altijd mijn alles gegeven, wanneer ik speelde. Maar ik geef toe dat het niet altijd top was, al kwam dat niet doordat ik het niet belangrijk genoeg zou vinden. Over club en land dacht ik altijd hetzelfde. Het doet nog net zoveel pijn om met Engeland te verliezen als in de begindagen”, zegt Gerrard in de Daily Mirror. “Het is ongelooflijk dat ik nu mijn honderdste wedstrijd speel. Ik dacht vroeger wel eens dat ik er nooit één zou spelen. Het is ongelooflijk.”

Bezig met laden …